SSJVGS, part deux

Fint kjørevær til Sandnessjøen fra Mo.
📷 TECHLAB / Kay Tomas F Bertheussen

Roadtrip!

I dag hadde vi roadtrip til Sandnessjøen, med en fullstappa teknologi-skolesekk. Vi hadde to runder med workshops for to VG1-klasser på Teknologi og industrifag.

Vi hadde en sesjon med Sandnessjøen VGS i desember, da med VG2. Det kan du lese om her.

Komplekse fagplaner

Fagplanene for videregående skole er komplekse og inneholder veldig mye forskjellig. Mange av emnene kan treffes og gjennomgås på en 2 timers workshop med oss i TECHLAB.

Vi kan ikke forutse hva som vil møte elevene den dagen de tar steget ut i arbeidslivet, men vi forsøker å trigge interessen ved å vise og demonstrere hva som er mulig i dag og hvilken retning vi tror digitale verktøy vil ta de neste årene.

Elev med Hololens 2
📷 TECHLAB / Kay Tomas F Bertheussen

KI 🔥 TECHLAB HJELPER

KI er utvilsomt et hett emne om dagen, i skolesystemet og samfunnet forøvrig. Nysgjerrigheten gjelder både for elever og lærere. Fra uke til uke så skjer det nye ting, her gjelder det å henge med i svingene. Dette hjelper vi med, ved å demonstrere, vise og informere.

Her er våre artikler om KI samlet.

Hvordan bli god i noe?

Hvordan blir man god i noe?

Ved å trene masse selvsagt!

Men vi kan da ikke utsette elevene for farlige situasjoner?!?

Min venn, det er nettopp her mengdetrening med simulering og XR / VR kommer inn!

Både tradisjonelle simuleringer og simulering med XR (VR) er uhyre effektivt. Vi demonstrerte noen av løsningene og leverandørene vi snakker med.

På ssjvgs har de en simulator som støtter mange forskjellige fag, lastebil, truck med mer. Denne fikk vi teste. Og den beviste, ganske riktig, at jeg ikke kan kjøre truck.

Motivert ungdom tester Quest 3
📷 TECHLAB / Kay Tomas F Bertheussen

Visualisering av store datamengder

Digital Tvilling var populært, som alltid. Få er gode på å lese data fra excel-dokumenter, så her trenger man hjelp med å visualisere data over akser som feks geografi og tid.

Digital Tvilling gjør nettopp dette og er et felt elevene alltid liker og er fascinert av. Det faktum at den kjører på spillmotoren Unity, og kan styres med joystick - gjør den ikke mindre populær.

Du kan lese mer om digital tvilling her.

Sensorikk

Elevene på Industri og teknologifag vil helt garantert møte et bredt spekter av sensor-overvåking når de går ut i arbeidslivet. Vi hadde med oss en enkel sensordemo og viste hvordan et sensor-dashboard ser ut.

Hva med teknisk tegning? Elevene lærer noe i SolidEdge, og vi illustrerte hvordan vi enkelt kan lage et 3d objekt som visualiseres i AR for deretter å printes på en 3dprinter.

Alt i alt en kjempespennende dag i Sandnessjøen - vi gleder oss til neste runde i mai, og runden etter det igjen til høsten.

Artig dag på jobben! Med åpne og kompliserte fagplaner hjelper TECHLAB med å navigere digitaliseringsjungelen.




Forrige
Forrige

Hvordan treffer teknologi og digitalisering læreplanen?

Neste
Neste

Studentkveld hos TECHLAB