Studentkveld hos TECHLAB

7 mars 2024 ble tidenes første studentkveld hos TECHLAB arrangert. Vi takker alle studenter og foredragsholdere for deltagelse - og ser frem til neste gang!

Hva kan vi gjøre for at studenter blir værende igjen etter endt utdanning?

Fraflytting fra Nord Norge er en utfordring som ikke løses etter en studentkveld hos TECHLAB, men poenget med disse kveldene er å vise studentmiljøet at det skjer spennende ting her i regionen.

Sammen med Sparebank1 og god drahjelp fra Studentsamskipsnaden og studentorganisasjonen i Helgeland mønstret vi 20 studenter til faglig påfyll, pizza og øl her i våre lokaler i Gulbygget.

I løpet av kvelden hørte vi flere av studentene nevne at de skulle søke seg sommerjobb hos bedriftene som hadde vært her, noe som allerede der sier meg at dette er events det er behov for.

Bedriftene

Utfordringen til bedriftene var enkel, gi en 10 minutters presentasjon av din bedrift. Det er opp til deg hvordan du vil engasjere studentene (spoiler: jo mer engasjerte de er jo bedre er det).

Fra Sparebank1 hadde vi ungdomsøkonom Kristin Gullesen, (@ungdomsokonomen på insta #finance). Hun leverte et kjempeinspirerende foredrag med fokus på fornuftig pengebruk og budsjett rettet mot de unge.

Fra Freyr hadde vi Raphael Rodrigues som oppfordret oss til å lytte til magefølelsen, følge lykken og tørre å prøve nye ting (som feks å flytte fra Brasil til andre siden av jorda).

Goodtech var representert med Peter Storvik som fortalte hvordan de jobber inn mot industriparken og som robot- integratør. Visste du at laks også vaksineres? Og at 82 laks vaksineres PER SEKUND?

Apropos laks, og frakting av perfekt temperert mat over store distanser; siste foredrag var fra Christer Hansen fra Tive. De lager hardware og software som monitorerer temperatur, vibrasjon og distanse over tid. Alt utviklet her i lille Mo i Rana. SPENNENDE saker.

Studentene brukte også tid på utforske og prøve TECHLABs utstyrsbibilotek. VR brillene med Human Anatomy var spennede. Digital Tvilling av store geografiske områder var populært.

Alt i alt en super vellykket kveld her. Neste event er allerede under planlegging.


Forrige
Forrige

SSJVGS, part deux

Neste
Neste

Human Anatomy VR